Objavljeno: 14.05.2020. 07:26 Izmenjeno: 14.05.2020. 07:26

Gledateljka kaže da je prijem dece u vrtić vrlo problematičan. Konkurs je produžen zbog vanrednog stanja do 15.5.,tj. do petka. Međutim problem su prioriteti tj.deca nekih dobrostojećih roditelja koja se lako upisuju, a mnoga druga deca teško. Ustanove se ne pridržavaju zakona. Pita da li postoji mogućnot da svako dete dobije mesto u vrtiću.(Slavica)   […]

Gledateljka kaže da je prijem dece u vrtić vrlo problematičan. Konkurs je produžen zbog vanrednog stanja do 15.5.,tj. do petka. Međutim problem su prioriteti tj.deca nekih dobrostojećih roditelja koja se lako upisuju, a mnoga druga deca teško. Ustanove se ne pridržavaju zakona. Pita da li postoji mogućnot da svako dete dobije mesto u vrtiću.(Slavica)

 

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu su nam odgovorili da se mesto u beogradskim vrticima dobija na konkursu, koji je otvoren do 15. maja. Potrebno je da se elektronskim putem pošalje zahtev koji će upisne komisije razmatrati i rangirati po prioritetima a 8. juna će biti objavljene preliminarne liste nakon čega je ostavljen period žalbi za roditelje koji nisu zadovoljni odlukom upisne komisije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana