Objavljeno: 04.05.2020. 10:26 Izmenjeno: 04.05.2020. 10:26

Zašto građani plaćaju porez na imovinu (vikendica), a država im zabranila kretanje, tj. korišćenje iste? Da li je planu popust ili smanjenje? (Bogosav)   Zakonom o porezima na imovinu propisano je da porez na imovinu plaća svako lice koje ima pravo svojine na nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije. Obaveza poreza na imovinu traje dok god […]

Zašto građani plaćaju porez na imovinu (vikendica), a država im zabranila kretanje, tj. korišćenje iste? Da li je planu popust ili smanjenje? (Bogosav)

 

Zakonom o porezima na imovinu propisano je da porez na imovinu plaća svako lice koje ima pravo svojine na nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije. Obaveza poreza na imovinu traje dok god ta nepokretnost postoji (ne bude srušena u potpunosti) ili dok ne bude otuđena, kada obaveza prelazi na drugo lice. Na plaćanje poreza na imovinu ne utiče faktičko korišćenje, niti je zakonom propisano umanjenje ili druga olakšica po tom osnovu.
Takođe, nijednom uredbom Vlade Republike Srbije, o merama za vreme trajanja vanrednog stanja, nisu propisana smanjenja obaveza niti drugi rokovi plaćanja za porez na imovinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana