Radojičić: Grad Beograd radi na rešavanju položaja Roma i njihovoj inkluziji u društvo Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 08.04.2020. 12:30 Izmenjeno: 08.04.2020. 12:32

Više nego ikada potrebno nam je međusobno uvažavanje, tolerancija i solidarnost, poručio gradonačelnik Radojičić povodom Međunarodnog dana Roma. 

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da Međunarodni dan Roma predstavlja priliku da se podsetimo bogate romske kulture i nasleđa, kao i da usmerimo još veću pažnju na njihov položaj i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Radojičić je podvukao da Grad Beograd godinama aktivno i sistemski radi na rešavanju položaja Roma, kao i na njihovoj inkluziji u društvo.

– Istakao bih rezultate projekta „Sagradimo dom zajedno”, koji je Grad Beograd od 2013. realizovao sa Evropskom unijom i Kancelarijom UN za projektne usluge u Srbiji (UNOPS), a koji se odnosi na stambeno zbrinjavanje romskih porodica i pružanje kompletne sistemske podrške. Nastavljamo sa ojačavanjem romske zajednice u oblasti stanovanja, obrazovanja, socijalne zaštite, preduzetništva i zdravstva, sa ciljem da kao ravnopravni članovi društva imaju mogućnost da poboljšaju kvalitet života – rekao je gradonačelnik.

On je naveo da je za potpunu inkluziju Roma presudna saradnja nadležnog ministarstva, lokalne samouprave i romske zajednice.

– Međunarodni dan Roma obeležavamo ove godine u jednom jako teškom trenutku, zbog čega nam je više nego ikada potrebno međusobno uvažavanje, tolerancija i solidarnost za dobrobit zajednice – zaključio je Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana