Objavljeno: 18.03.2020. 09:44 Izmenjeno: 18.03.2020. 09:44

Palilula, OŠ „Rade Drainac“ – gledateljka kaže da u OŠ „Rade Drainac“ ide njenih troje unučadi i to u prvi, treći i peti razred. Pita zašto škola nabavlja knjige od različitih izdavača, tako da svake godine moraju da kupuju druge knjige i ne mogu da koriste od starijih učenika. Smatra da bi se mnogo pomoglo […]

Palilula, OŠ „Rade Drainac“ – gledateljka kaže da u OŠ „Rade Drainac“ ide njenih troje unučadi i to u prvi, treći i peti razred. Pita zašto škola nabavlja knjige od različitih izdavača, tako da svake godine moraju da kupuju druge knjige i ne mogu da koriste od starijih učenika. Smatra da bi se mnogo pomoglo roditeljima kada se knjige ne bi menjale svake godine.

 

Iz ove osnovne škole dobili smo sledeći odgovor:

Nastavničko veće Osnovne škole “Rade Drainac“ vrši izbor udžbenika u skladu sa Zakonom o udžbenicima (“Sl. glasnik RS“ 27/18). U postupku izbora udžbenika učestvuje i Savet roditelja. Ove školske 2019/2020. godine vrši se izbor udžbenika za drugi, treći, šesti i sedmi razred osnovnog obrazovanja i vaspitanja. U tekućoj kalendarkoj godini treba birati udžbenike za drugi i šesti razred na period od četiri godine, a za treći i sedmi na period od godinu dana. (Član 34. Zakona o udžbenicima, stav 12 i 14). Nastavničko veće Osnovne škole “Rade Drainac“ trudi se da izabere kvalitetne udžbenike, a da finansijski nepotrebno ne opterećuje roditelje ili druge zakonske zastupnike svojih učenika, tako da je već doneta odluka da neće menjati izbor udžbenika za drugi i šesti razred. Promenu izbora udžbenika vršimo samo onda kada je to neophodno, zakonom propisano, zbog promene nastavnog plana i programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana