Objavljeno: 16.03.2020. 11:59 Izmenjeno: 16.03.2020. 11:59

Gledalac pita  kada će prestati proizvodnja betonskih cevi u Leštanima. Ekološko zagađenje  je veliko! (Ivan)   Sekretarijat za inspekcijske poslove je odgovorio sledeće: Povodom Vaših pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a u vezi sa radom firme za izradu betonskih cevi u Leštanima, obaveštavamo Vas sledeće: Postupajući po prijavi građana, inspektor za zaštitu životne sredine […]

Gledalac pita  kada će prestati proizvodnja betonskih cevi u Leštanima. Ekološko zagađenje  je veliko! (Ivan)

 

Sekretarijat za inspekcijske poslove je odgovorio sledeće:

Povodom Vaših pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a u vezi sa radom firme za izradu betonskih cevi u Leštanima, obaveštavamo Vas sledeće:

Postupajući po prijavi građana, inspektor za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove, izvršio je postupak inspekcijske kontrole radnog prostora gore pomenutog preduzeća. Tom prilikom, inspektor je u okviru svojih nadležnosti naložio nadziranom subjektu da izvrši merenje nivoa buke rada svih izvora buke instaliranih u pomenutom radnom prostoru, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini.

Nadzirani subjekt je postupio po nalogu inspektora, pa je preko ovlašćene stručne organizacije MONT-R izvršeno merenje, a izveštaj o istom je dostavljen Sekretarijatu za inspekcijkse poslove.

Na osnovu dobijenih rezultata merenja nivoa buke, biće doneto rešenje kojim se nadziranom subjektu zabranjuje upotreba dominantnih izvora buke na otvorenom prostoru. Poštovanje zabranjujućeg rešenja biće predmet daljeg postupanja inspektora.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana