Objavljeno: 12.03.2020. 09:31 Izmenjeno: 12.03.2020. 09:31

Cerak vinogradi – Gledalac kaže da stanuje u vojnoj zgradi i da održavanje plaćaju Vojno stambenom preduzeću. Pita da li imaju pravo s obzirom da plaćaju porez gradu Beogradu, da od grada dobiju sredstva za zamenu osvetljenja,ulaznih vrata i PP aparata? (Jano)   Sekretarijat za komunalne i stambene poslove nema sredstva opredeljena za rešavanje navedenih […]

Cerak vinogradi – Gledalac kaže da stanuje u vojnoj zgradi i da održavanje plaćaju Vojno stambenom preduzeću. Pita da li imaju pravo s obzirom da plaćaju porez gradu Beogradu, da od grada dobiju sredstva za zamenu osvetljenja,ulaznih vrata i PP aparata? (Jano)

 

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove nema sredstva opredeljena za rešavanje navedenih problema, pa se ne može uključiti u rešavanje istih.

U skladu sa Statutom grada Beograda („Službeni list grada Beograda“ br. 60/19) jedinica lokalne samouprave se stara i obezbeđuje sredstva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade. Dodela sredstava za sufinansiranje aktivnosti na projektima investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada vršiće se na osnovu javnog konkursa, koji će raspisati svaka gradska opština za svoje područje i u tom slučaju maksimalni iznos koji će se finansirati iznosi do 90% predračuna potrebnih sredstava.

Napominjemo da je članom 60. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada („Službeni glasnik RS“ br. 104/16), koji je stupio na snagu 31. decembra 2016. godine, propisano da korisnici odnosno vlasnici posebnih delova zgrade (stan, poslovni prostor, garaže, garažno mesto) imaju obavezu da održavaju zgradu, odnosno zajedničke delove zgrade na način kojim se obezbeđuje funkcionalnost zgrade kao i da od zgrade, odnosno zajedničkih delova zgrade ne preti opasnost nastanka štete i štetnih posledica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana