Objavljeno: 05.03.2020. 09:44 Izmenjeno: 05.03.2020. 09:45

Gledateljka kaže da ima mala primanja,bolesna,ne radi,prima porodičnu penziju,nema 65 god.starosti,penzija 16.000 din.Da li može bez plaćanja ili minimalno da dobije bus plus? (Jovana).   Iz Sekretarijata za javni prevoz su odgovorili sledeće:   Odredbama člana 34. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda (“Službeni list grada Beograda“, br. […]

Gledateljka kaže da ima mala primanja,bolesna,ne radi,prima porodičnu penziju,nema 65 god.starosti,penzija 16.000 din.Da li može bez plaćanja ili minimalno da dobije bus plus? (Jovana).

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz su odgovorili sledeće:

 

Odredbama člana 34. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda (“Službeni list grada Beograda“, br. 13/2017, 11/2018 i 109/19) propisano je da uslugu prevoza bez naknade (besplatne kategorije korisnika), uz odgovarajuću voznu ispravu, ostvaruju lica koja imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda, što dokazuju na osnovu propisane dokumentacije, koju dostavljaju uz zahtev. Visina mesečnih primanja nije od uticaja na ostvarivanje prava ni za jednu kategoriju korisnika.

Odredbama člana 31.  navedenog pravilnika propisano  da uslugu prevoza sa naknadom sa popustom (povlašćene kategorije korisnika), uz odgovarajuću voznu ispravu, ostvaruju i porodični penzioneri. Odredbama člana 32. navedenog pravilnika, propisano je da ova kategorija korisnika ostvaruje pravo na izdavanje personalizovane kartice, ukoliko uz zahtev priloži dokumentaciju kojom dokazuje svoj status i to:

•             fotokopiju lične karte (original na uvid);

•             uverenje nadležnog organa (ne starije od 15 dana) da je lice u statusu porodičnog penzionera;

•             porodični penzioneri sa  inostranim uverenjem mlađi od 65 godina: dokaz da lice nije u radnom  odnosu – Uverenje RFPIO o periodima osiguranja (ne starije od 15 dana).

 

Cena mesečne karte u pretplati za navedenu kategoriju korisnika iznosi oko 35% od cene karte kojom se ostvaruje pravo na uslugu prevoza bez popusta.

 

One Response to “”

  1. Ljiljana Milisavljevic каже:

    B E Z O B R A Z L U K .. !PENZIONERI SA VISOKIM PENZIJAMA IMAJU AUTOMIBILE ILI IM JE SMESNO JEFTINO DA PLATE I KARTU I POVLASTICU,A NAJ SIROMASNIJI NEMAJU PRAVO NA POVLASTICU PO POVOLJNIM USLOVIMA JER „MALA PENZIJA NIJE OD ZNACAJA ZA STICANJE PRAVA NA POVLASCENU VOZNJU!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -4°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana