Objavljeno: 21.02.2020. 11:41 Izmenjeno: 21.02.2020. 11:41

Apoteka Borča – Gledateljka  pita zašto u ovoj apoteci mora da plaća lek eutuhoron (za štitnu žlezdu) koji joj je lekar dao na recept ?! Kažu u apoteci da nemaju na recept, ali imaju ako se uzima za keš, kako to smeju da rade !? (Milenija).   Apoteka ,,Beograd” isti  lek, koji je u režimu […]

Apoteka Borča – Gledateljka  pita zašto u ovoj apoteci mora da plaća lek eutuhoron (za štitnu žlezdu) koji joj je lekar dao na recept ?! Kažu u apoteci da nemaju na recept, ali imaju ako se uzima za keš, kako to smeju da rade !? (Milenija).

 

Apoteka ,,Beograd” isti  lek, koji je u režimu izdavanja na recept ,nabavlja putem centralizovane javne nabavke koju sprovodi RFZO i putem komercijalne nabavke. Liste za izdavanje leka na recept I komercijalnu prodaju istog  leka su POTPUNO odvojene. Kako je lek Euthyrox 20 x25 mg bio deficitaran po Centralnoj javnoj nabavci( za izdavanje na recept) pacijentu je ponuđen lek koji se zadržao po komercijalnoj  nabavci (lekovi nabavljeni za prodaju). Dakle, u momentu kada je pacijentkinja bila u apoteci, farmaceut je ponudio moguću opciju..

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana