Objavljeno: 20.02.2020. 09:09 Izmenjeno: 20.02.2020. 09:09

Juhorska 5, Karaburma – Problem  sa nelegalnom gradnjom već deset godina (ponovljeno pitanje). Gospođa nije dobila odgovor iako je nekoliko puta postavljala pitanje. (Slobodanka).   Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove su odgovorili: Povodom pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a u vezi sa bespravnom gradnjom u Juhorskoj ulici broj 5, obaveštavamo Vas sledeće: Službenim putem […]

Juhorska 5, Karaburma – Problem  sa nelegalnom gradnjom već deset godina (ponovljeno pitanje). Gospođa nije dobila odgovor iako je nekoliko puta postavljala pitanje. (Slobodanka).

 

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove su odgovorili:

Povodom pitanja upućenih Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a u vezi sa bespravnom gradnjom u Juhorskoj ulici broj 5, obaveštavamo Vas sledeće:

Službenim putem ovaj organ je došao do saznanja da je u vezi bespravno izvedenih radova u ul. Juhorska br. 5 u Beogradu upravni postupak sproveden pred Odeljenjem za inspekcijske poslove Uprave GO Palilula, u kome je doneto rešenje o rušenju i zaključak o dozvoli izvršenja. Takođe ovaj organ je došao do saznanja da se za predmetne radove vode postupci pred Sekretarijatom za poslove legalizacije objekata GU grada Beograda, te da GO Palilula nije pristupila izvršenju predmetnog rešenja do okončanja postupka ozakonjenja. Stupanjem na snagu Zakona o planiranju i izgradnji gradu Beogradu povereno je vršenje inspekcijskog nadzora i u oblasti izgradnje objekata do 800m2, te su spisi predmeta koji je vođen pred Odeljenjem za inspekcijske poslove Uprave GO Palilula prosleđeni ovom organu na dalju nadležnost. Sekretarijatu za inspekcijske poslove GU grada Beograda do dana sačinjavanja ovog obaveštenja nije dostavljen akt kojim se okončava postupak ozakonjenja vođen pred nadležnim organom u vezi predmetnih radova. Po dostavljanju konačnog rešenja kojim se okončava postupak ozakonjenja steći će se uslovi za dalje postupanje građevinske inspekcije, odnosno izvršenje rešenja GO Palilula.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 18°C
Min: 6°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana