Objavljeno: 13.02.2020. 10:59 Izmenjeno: 13.02.2020. 10:59

Gledalac iz Rakovice pita da li je grad doneo odluku o pružanju materijalne pomoći za saniranje ravnih krovova na stambenim zgradama? (Jovan)   Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove su nam odgovorili sledeće: Skupština grada Beograda donela je Odluku o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade („Službeni list grada Beograda“ […]

Gledalac iz Rakovice pita da li je grad doneo odluku o pružanju materijalne pomoći za saniranje ravnih krovova na stambenim zgradama? (Jovan)

 

Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove su nam odgovorili sledeće:

Skupština grada Beograda donela je Odluku o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade („Službeni list grada Beograda“ br. 96/17) i Odluku o izmenama i dopunama odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade („Službeni list grada Beograda“ br. 101/19).

U skladu sa Statutom grada Beograda („Službeni list grada Beograda“ br. 60/19) jedinica lokalne samouprave se stara i obezbeđuje sredstva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade. Dodela sredstava za sufinansiranje aktivnosti na projektima investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada vršiće se na osnovu javnog konkursa, koji će raspisati svaka gradska opština za svoje područje i u tom slučaju maksimalni iznos koji će se finansirati iznosi do 90% predračuna potrebnih sredstava.

Za konkretno pitanje, potrebno je da se gledalac Studia „B“ obrati GO Rakovica koja je nadležna za pomenute poslove.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana