Pozorištu „Pinokio“ donacija vredna više od 8 miliona dinara Studio B

Objavljeno: 04.02.2020. 13:05 Izmenjeno: 04.02.2020. 14:27

Više od 50 godina, nekadašnji bioskop Jugoslavija nije promenio stolice u svojoj sali, uz jednu reparaciju, u tom poluvekovnom periodu.  Donacijom Fondacije Novaka Đokovića, sadašnji korisnik ovog prostora, Lutkarsko pozorište Pinokio, dobilo je potpuno novu opremu za klince i klinceze koji će posećivati ovo pozorište za najmlađe.

 

Fondacija Novak Đoković posebnu pažnju u svojim brojnim aktivnostima posvećuje najmlađoj populaciji, njihovoj zabavi, edukaciji i pravilnom odrastanju, pa ne čudi što je odluka da se pomogne najveće lutkarsko pozorište u Beogradu, a verovatno i u zemlji, dobilo veliku donaciju od čak 8 miliona dinara.

Ovim sredstvima već je nabavljeno 300 novih sedišta za pozorište Pinokio, a obezbediće se i nova scenska zavesa i novi pod od jasenovog drveta. Sva nova oprema sertifikovana je po najnovijim bezbednosnim standardima, čime je deci, posetiocima i radnicima ove ustanove kulture, obezbeđen i viši stepen sigurnosti u objektu.

Skupština grada izuzetno je srećna zbog ove donacije pozorištu Pinokio i poziva sve koji to mogu da se vrate zadužbinarstvu koje je nekad krasilo srpsko društvo, posebno u periodu između dva velika rata.

U znak zahvalnosti, pozorište Pinokio će u naredne 4 godine potpuno besplatno ustupati prostor na predstavama za decu koja učestvuju u projektima Fondacije Novak Đoković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana