#10d5miliona poziva bojkot opoziciju da uđe u biračke odbore Tanjug

Objavljeno: 08.06.2020. 17:34 Izmenjeno: 08.06.2020. 18:46

Pokret „1 od 5 miliona“ pozvao je političke organizacije koje bojkotuju predstojeće izbore da predlože ljude za prošireni sastav biračkih odbora i tako budu deo aktivne kontrole izbora.

Pokret navodi da organizacije koje ne učestvuju na izborima neće imati svoje predstavnike u biračkim odborima te stoga neće imati mogućnost da na licu mesta vrše kontrolu izlaznosti i zakonitosti izbornog procesa.

„Zato mi iz 1 od 5 miliona, koji na izbore izlazimo i imamo pravo na predstavnike u biračkim odborima, dajemo mogućnost opozicionim organizacijama da predlože svoje ljude koje ćemo mi imenovati za članove odbora“, navodi se u saopštenju i dodaje da Pokret „1 od 5miliona“ smatra da je važno da se udruže organizacije opozicije u kontroli izbornog procesa, bez obzira da li na izbore izlaze ili ne.

 

Pokret „1 od 5 miliona“ započeo kampanju u Vranju

Pokret „1 od 5 miliona“ započeo je svoju predizbornu kampanju za republičke izbore danas u Vranju, a predstavnica tog pokreta Dejana Stošić poručila je da se mora sprovesti suštinska decentralizacija jer, kako kaže, Srbija nije samo Beograd.

Stošić je navela i da, ukoliko se ne sprovedu hitne i konkretne mere, Vranje će, kao i mnoga druga mesta širom Srbije, postati grad duhova.

„Najveća stopa nezaposlenosti, a najniža prosečna plata jesu ono što Vranje čini slepim crevom Srbije iz kojeg svi beže“, istakla je Stošić dodajući da Vranjanci koji su imali sreće da nađu posao, imaju minimalna primanja i stalno se presabiraju da li će imati da plate struju ili vodu i koje dete će moći da obrazuju.

Fabrike i firme zatvaraju se preko noći dok ostavljaju hiljade porodica na cedilu, tvrdi Stošić navodeći da radnici nekadašnjeg giganta „Koštane“ 17 godina ne mogu da naplate svoju platu koja za sve te godine iznosi koliko i „mesečna primanja poslanika vladajuće stranke Slaviše Bulatovića koji za četiri godine nije zucnuo ni reč u Skupštini“.

„Istog onog koji je oteo zemljište osnovne škole „Predrag Deviđić“ u Vranjskoj Banji i onog čija žena ide na letovanje o trošku Zdravstvenog centra Vranje koje posluje u minusu“, navela je Stošić.

Dodala je da „1 od 5 miliona“ ima konkretan plan kako da prvu godinu fakulteta učini besplatnom za sve jer obrazovanje mora biti dostupno svima.

Prema njenim rečima, osmislili su i Partner projekat, po kojem student koji želi može da sklopi ugovor sa državom, prema kojem se država obavezuje da plaća troškove svih godina studija, ali i smeštaj, ishranu, knjige.

Student je dužan, prema tom ugovoru, da po diplomiranju vrati dug Srbiji tako što će ostati u njoj najmanje četiri godine i raditi u državnoj upravi ili preduzeću, što je država dužna da mu obezbedi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana