Vračar: Poseta rukovodstva opštine školi „Dušan Dugalić“ Studio B

Objavljeno: 10.10.2019. 14:46 Izmenjeno: 10.10.2019. 14:47

Rukovodstvo opštine Vračar u poseti učenicima OŠ „ Dušan Dugalić“ koji su pošli u prvi razred. Nakon svečane priredbe prvacima uručeni prigodni pokloni.

Predsednik Gradske opštine Vračar,  Milan A. Nedeljković, predsednik Skupštine Mihailo Grupković i članovi Veća Biljana Rakić i Dragi Lukić posetili su ovu školu.

„U okviru Dečije nedelje 2019. imali smo niz aktivnosti, ali je posebno zadovoljstvo da posetimo ovu školu i poželimo srećan polazak učenicima u prvi razred. Kao i svim vračarskim prvacima i učenicima OŠ „Dušan Dugalić“ doneli smo poklone. Ove godine u prvi razred je upisano dvanaestoro učenika. Ova je najveća škola u Beogradu za decu sa smetnjama u razvoju. Opštinskom rukovodstvu u prvom planu je upravo OŠ „ Dušan Dugalić“ i zato smo uvek spremni da pomognemo“, rekao je Nedeljković.

Na teritoriji opštine Vračar, 1961.godine formirana je osnovna škola „Dušan Dugalić“. Danas se u njoj obrazuje i vaspitava 94 učenika sa smetnjama u mentalnom razvoju. To su učenici koji imaju složene smetnje u razvoju, učenici sa autizmom, Daunovim sindromom i sa dodatnim zdravstvenim oboljenjima.

Programi rada su prilagođeni individualnim sposobnostima i potrebama učenika, gde se uči i engleski jezik, primenjujući kompleksnu metodu, tematsko planiranje, reedukativni metod, individualni rad, rad u paru, radioničarski rad, rad sa asisistivnim tehnologijama, rad u senzornoj sobi. Škola je 2002.godine dobila najviše priznanje koja se dodeljuju u oblasti prosvete, Svetosavsku nagradu, kao najbolja škola u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana