Gradski Servis 10. 10. 2019. 10:23:17

Gledateljka kaže da je tražila od izabranog lekara da joj zakaže UZ abdomena zbog bolova u stomaku i on joj je ponudio datum 20.novembar . Takođe joj je rečeno da u Mladenovcu i Obrenovcu može brže da se zakaže ili da ide da to uradi privatno. Pita da li je tačno da su termini u […]

Gledateljka kaže da je tražila od izabranog lekara da joj zakaže UZ abdomena zbog bolova u stomaku i on joj je ponudio datum 20.novembar . Takođe joj je rečeno da u Mladenovcu i Obrenovcu može brže da se zakaže ili da ide da to uradi privatno. Pita da li je tačno da su termini u DZ Rakovica za UZ popunjeni do 20.novembra. (Milena)

 

Iz Doma zdravlja Rakovica su nam odgovorili sledeće:

Ultrazvučni regledi u Domu zdravlja Rakovica zakazuju se po stepenu hitnosti koji određuje izabrani lekar,u skladu sa tim daje pacijentu i odgovarajući uput.

Postoje prioritetni uputi sa kojima se pacijenti primaju u roku od 24h,uputi bez termina kada pacijent zakazuje pregled u specijalističkoj službi u roku od 30 dana i uput sa terminom koji je dobila naša pacijentkinja a Vaša gledateljka.

Procena izabranog lekara je takva da pacijentkinja može da sačeka taj termin zato je i dobila takav uput u suprotnom bila bi sa uputom bez termina ili prioritetnim.

Inače za pacijente koji insistiraju da budu pregledani ranije postoji mogućnost  da budu pregledani u nekom drugom domu zdravlja čije termine vidimo kroz sistem Izis pa su zato preporučeni drugi domovi zdravlja koji su verovatno manje opterećeni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 29°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana