Rakovica uskoro bogatija za tri nove zelene površine Studio B

BeogradBeograd Pocetna 03. 10. 2019. 12:06:04

Rakovica će uskoro biti bogatija za tri nove uređene zelene površine. U toku su radovi na izgradnji i tri parka, istakao je predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

Kocić kaže da se svi parkovi  rade po najsavremenijim standardima i da sadrže sportski teren, dečje igralište i deo za starije.

U sklopu akcije „Parkići za sve“ u prethodnih sedam godina u Rakovici je obnovljeno i izgrađeno više od 70 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina. Parkovi koji se rade nalaze se u ulici Nikole Marakovića na Miljakovcu, Mile Dimić u Staroj Rakovici i u ulici Vidikovački venac na Vidikovcu. Predsednik opštine Rakovica ističe da će se urediti pešačke staze, stepeništa i rukohvati koji vode ka parkovima koji se rekonstruišu.

Uveliko se uređuje i Vidikovački venac. U planu je, kako kaže Kocić, izgradnja igrališta za basket sa tribinama, izgradnja četiri nove pešačke staze kao i postavljanje nove rasvete.

U prethodnom periodu Rakovica je dobila novi park u ulici 11. krajiške divizije na Petlovom brdu, Stanka Paunovića Veljka na Miljakovcu i na uglu Borske i Čelebićke ulice. Uoči Dana opštine koji je 14. oktobra, organizuje se tradicionalna manifestacija „Dani Rakovice“. U sklopu „Dana Rakovice“ svakoga dana organizovani su besplatni programi za sve uzraste.  Osim toga besplatni programi organizuju se kod „Mekdonaldsa“ na Vidikovcu, gde su planirani koncerti, programi za decu, zabavne, kulturno-umetnički program kao i sportske manifestacije.

2 Responses to “Rakovica uskoro bogatija za tri nove zelene površine”

  1. Milan Gavrić каже:

    Kada ce te zapoceti radove za prosirenje parkinga u naselju KZ-1,ul.Petra Jovanovica.Obecano pre tri godine.Opstina Rakovica je greskom upisala parcelu 1201/1,na stambenu zadrugu-POBEDA-umesto na Opstinu Rakovica.Predali ste zahtev Katastru,za ispravku greske jos 19.06.2018 god.i jos nema odgovora.Zato mi sami o nasem trosku placamo kosenje zelenih povrsina oko nasih zgrada vec 16 godina.Izadjite malo do nas pa pogledajte ulicu,travnjake,kontejnere za smece,trotoare i ostalo.Porez i ostale dazbine moraju se platiti.Direktor Zelenila mi trazi resenje da se parcela 1201/1 vodi na Opstinu ili grad.Nista sacekacemo jos koju godinu.Unapred zahvalni stanar ul.Petra Jovanovica od br.1-9.

  2. Laza каже:

    Nadam se da je u planu da izgradite i park za decu u naselju Avala grad u Resniku koji sada ne liči ninašta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura 11°C

Sumaglica

Subota
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana