Objavljeno: 02.10.2019. 10:16 Izmenjeno: 02.10.2019. 10:16

Miljakovac 2,Nikole Maraković 21,stan 35 – preko  dvadeset godina prokišnjava joj krov(na zadnjem spratu) od predsednika  kućnog saveta.Celu zgradu sanirao,njen stan nije već se sliva voda u  sobi i na terasi.Kaže da se obraćala Gradskom stambenom i da su dolazili ali ništa nije urađeno.(Ljubica)   Iz JP Gradsko stambeno dobili smo sledeći odgovor:   Povodom […]

Miljakovac 2,Nikole Maraković 21,stan 35 – preko  dvadeset godina prokišnjava joj krov(na zadnjem spratu) od predsednika  kućnog saveta.Celu zgradu sanirao,njen stan nije već se sliva voda u  sobi i na terasi.Kaže da se obraćala Gradskom stambenom i da su dolazili ali ništa nije urađeno.(Ljubica)

 

Iz JP Gradsko stambeno dobili smo sledeći odgovor:

 

Povodom dopisa koji ste nam uputili elektronskom poštom, obaveštavamo Vas sledeće – predmetna stambena zajednica je po zahtevu upravnika raskinula ugovor o održavanju sa JP „Gradsko stambeno“, te od 01.06.2019. nije u našem sistemu održavanja.

Inače, dok smo sa zgradom imali važeći ugovor, više puta su stručne službe preduzeća uz urgencije izlazile na teren zbog prokišnjavanja na zahtev stanarke Ljubice Pajović, iako ona nije bila Predsednik skupštine stanara, niti kasnije Upravnik stambene zajednice.

Što se tiče problema curenja vode, mnogo puta su nadležne službe stanarki objašnjavale da postoje 2 uzroka – jedan je dotrajali krov za koji je stambena zajednica čak 2 puta odbila ponudu za sanaciju, a drugi je lokalni kvar u stanu iznad Ljubice Pajović u kome živi upravnik i koji je dužan da isti otkloni. Sugrađanka je insistirala da JP „Gradsko stambeno“

otkloni lokalni kvar nad kojim nema nadležnosti, i da besplatno popravi krov za šta ne postoji zakonski osnov. Stanarki koja se više puta obraćala Vašoj kući, objašnjeno je da tako nešto nije moguće zbog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada koji jasno propisuje šta su prava i obaveze kako našeg preduzeća, tako i stambene zajednice, odnosno vlasnika stanova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 19°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana