Mirković: Đilas oštetio Gradsku čistoću za 6 miliona evra Tanjug

Objavljeno: 12.08.2019. 21:07 Izmenjeno: 13.08.2019. 10:37

Dragan Đilas, dok je bio na mestu gradonačelnika, nabavio 1.800 podzemnih kontejnera i oštetio Gradsku čistoću i Grad Beograd za šest miliona evra, kaže šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković.

– U toj nabavci je sve od samog početka bilo sumnjivo, jer je posao dobila firma koja se nikada ranije nije bavila takvim ili sličnim poslom, UO nije doneo odluku da se ta nabavka sprovede, a krucijalni dokaz da je cilj bio samo ispumpavnje para jeste to što nije postojao projekat koliko je podzemnih kontejnera bilo potrebno niti gde će se oni ugraditi – rekao je Mirković na konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske uprave.

On je ukazao da je nabavka sprovedena preko Aleksandra Stamenkovića, za koga tvrdi da je bio glavni operativac Dragana Đilasa i koga je tadašnji gradonačelnik Beograda „selio iz firme u firmu kako bi za njega obavljao prljave poslove“.

– Stamenković se dovodi u vezu i sa kupovinom zgrade Ineksa i sve to pokazuje da se Dragan Đilas dok je bio gradonačelnik jedino bavio ličnim bogaćenjem – naveo je Mirković.

Dodao je da će naprednjaci nastaviti da postavljaju pitanja kako se to Đilas obogatio i kako je imovinu od 74.000 evra za manje od osam godina uspeo da uveća na 25 miliona evra samo u nekretninama.

Lično bogaćenje je, tvrdi on, jedini motiv zbog kojeg Dragana Đilas pokušava da se vrati na vlast.

– Da smo u pravu govori i afera koja se desila na Starom gradu, a čiji je glavni akter Marko Bastać prvi operativac Dragana Đilasa, koji je proneverio 100 miliona dinara za kupovinu odbornika i aktivista koji će da ruše grad, ometaju radove na ulicama, odnose saobraćajne znakove… Oni se ponašaju destruktivno, jer nemaju nikakav program i rezultate iza sebe i jedino što ih pokreće je mržnja i bolesna želja da se dočepaju vlasti – naveo je Mirković.

On je pozvao Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Marka Bastaća da „prestanu s napadima i mržnjom“ i da konačno daju odgovor šta je njihov program, šta žele da urade, šta bi oni bolje uradili od aktuelne vlasti.

– Tražimo da nam Đilas odgovori na pitanje kako je od jednog propalog privrednika došao u poziciju da bude jedan od najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope – rekao je Mirković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 31°C
Min: 20°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana