Nagrada Kraljevo Studio B

SportSport Pocetna 10. 07. 2019. 18:14:51

Takmičenje ,,Nagrada Kraljeva 2019” na kojem će se posle skoro 20 godina takmičiti automobilisti i motociklisti održaće se 13. i 14. jula na stazi vojnog poligona Beranovac u Kraljevu.

Poslednji dan za prijavu takmičara je petak, 12. jul, za kada je predviđen tehnički prijem, za subotu su planirani treninzi za sve takmičare, a trke su na programu u nedelju, kada će na stazu prvo izaći motociklisti, a zatim automobilisti. Predsednik Auto-moto saveza Srbije Dejan Stojić kaže da će publika besplatno moći da uživa u sportskom spektaklu za koji se već prijavilo više od 100 auto i moto takmičara.

2002. godina bila je poslednja kada se na stazi u Beranovcu organizovala zajednička trka automobilista i motociklista. Skoro dve decenije kasnije Kraljevo je ponovo centar pravog sportskog spektakla. Više od 70 automobilista iz Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, koliko ih je do sada prijavljeno, voziće stazu dugu 5400 m, dok je za isto toliko motociklista predviđena staza duga 2100 m.

U AMSS-u apeluju na vozace da svoje umeće pokažu na auto i moto takmičenjima, a ne na otvorenim saobraćajnicama i upozoravaju ih da smanje brzinu jer je na početku ove godine zabeležen veliki broj nastradalih u saobraćajnim nesrećama.

Petak 12. jul poslednji je dan za prijave takmičara, a potrebno je da imaju licence AMSS, urađen lekarski pregled i da uplate novac za učešće u trci, dok je za publiku ulazak besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana