Mandić: Cilj uzimanja imovine SPC – poklanjanje svetinja na KiM Tanjug

RegionRegion Pocetna 17. 06. 2019. 09:01:09

Jasno je da je pravi cilj akcije crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića, kojom pokušava da ozakoni otuđivanje imovine SPC u Crnoj Gori, otimanje srpskih hramova na KiM i njihova predaja Albancima, kako bi se „zatro svaki trag pravoslavlja“ u južnoj srpskoj Pokrajini, izjavio je poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić

On je to rekao za Srpski telegraf, govoreći o razlozima masovnih protesta održanih u Podgorici.

„Pripadnik albanskog lobija Milo Ðukanović i grupa odmetnutih Crnogoraca koja je odlučila da služi tuđinu ne može nam ništa jer mi imamo duboke temelje i ogromno trajanje. Oni nemaju plan, dalje akcije će dogovoriti sa svojim partnerima u Prištini“, rekao je Mandić i dodao da će narod braniti svoje svetinje.

Književnik Matija Bećković takođe smatra da je krajnji cilj napada na SPC u Crnoj Gori da se srpske svetinje na KiM daju takozvanom Kosovu.

On je komentarišući Predlog zakona o veroispovesti i Ðukanovićevu najavu autokefalnosti za takozvanu crnogorsku pravoslavnu crkvu, rekao da „ta nova crkva u Crnoj Gori može da ima samo novu škaljarsko-kavačku eparhiju“.

„Oni više ne mogu da kažu ne i ne smeju nikoga drugoga da progone osim Srbe. Možda svim tim odlukama ispunjavaju uslove za ulazak u EU“, rekao je Bećković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Sumaglica

Trenutna temperatura 17°C

Sumaglica

Četvrtak
Sunčano

Max: 29°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana