Objavljeno: 07.06.2019. 09:12 Izmenjeno: 07.06.2019. 09:12

Gledateljka pita gde može da se pronaže lek Eutiroks . Kaže da je već duže vreme nestašica i pita da li će se još uvoziti i u čemu je problem?(Milena)   Iz Apotekarske ustanove Beograd smo dobili sledeći odgovor: U kontaktu sa zvaničnim zastupnikom (Merck) smo dobili informaciju da će se Euthyrox u jačinama od […]

Gledateljka pita gde može da se pronaže lek Eutiroks . Kaže da je već duže vreme nestašica i pita da li će se još uvoziti i u čemu je problem?(Milena)

 

Iz Apotekarske ustanove Beograd smo dobili sledeći odgovor:

U kontaktu sa zvaničnim zastupnikom (Merck) smo dobili informaciju da će se Euthyrox u jačinama od 75mcg i 100mcg pojaviti za dve nedelje u veletrgovinama. Euthyrox od 50mcg se očekuje početkom jula. Euthyrox od 125mcg i 150mcg nisu u deficitu, kao ni  Euthyrox od 25mcg, koji je na listi lekova koji se izdaju na teret Republičkog  fonda zdravstvenog osiguranja.

One Response to “”

  1. Olivera Knežević каже:

    Više od 6 meseci traje nestašica lekova Euthyrox i Letrox namenjenih terapiji hipotireoidizma. Pojedine apotekarske ustanove ih uopšte nemaju na stanju, dok ostale imaju u ponudi imaju samo jednu dozu leka (125 mcg). Kada će zaista biti rešen ovaj problem?
    Unapred hvala na pomoći i odgovoru.
    Olivera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -4°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana