Objavljeno: 23.04.2019. 10:56 Izmenjeno: 23.04.2019. 10:56

    Gledateljka pita kada će se pojačati linije 81 i 707 za Altinu? Kaže da nema duplih autobusa i čeka se više od pola sata.(Mirjana).   Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovorili su nam sledeće: Po planiranom redu vožnje na liniji 81 – Novi Beograd/Paviljoni/ – Altina1 radnim danom saobraća 3 solo vozila na […]

 

 

Gledateljka pita kada će se pojačati linije 81 i 707 za Altinu? Kaže da nema duplih autobusa i čeka se više od pola sata.(Mirjana).

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovorili su nam sledeće:

Po planiranom redu vožnje na liniji 81 – Novi Beograd/Paviljoni/ – Altina1 radnim danom saobraća 3 solo vozila na intervalu sleđenja od 22-23 minuta. Vikendom je planirano da na ovoj liniji saobraća 2 solo vozila na intervalu sleđenja od 33 minuta.

Po podacima sa masovnog brojanja putnika koje su organizovali stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta, ponuđeni kapaciteti na ovoj liniji su usklađeni sa prevoznim zahtevima. Uvidom u sistem za daljinsko upravljanje i kontrolu javnog prevoza utvrđeno da je procenat realizacije planiranog reda vožnje u prve tri nedelje aprila meseca iznosio 98,59%.

Po planiranom redu vožnje na liniji 707 – Zeleni Venac – Zemun Polje  radnim danom, u periodu vršnih opterećenja  saobraća 8 zglobnih  vozila na intervalu sleđenja od 13-14 minuta, dok je interval nailaska vozila u periodima vanvršnih opterećenja 16-17 minuta. Vikendom je planirano da na ovoj liniji saobraća 5 zglobnih vozila na intervalu sleđenja od 19 minuta.

Po podacima sa masovnog brojanja putnika koje su organizovali stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta, ponuđeni kapaciteti na ovoj liniji su usklađeni sa prevoznim zahtevima. Uvidom u sistem za daljinsko upravljanje i kontrolu javnog prevoza utvrđeno da je procenat realizacije planiranih  polazaka  u prve tri nedelje aprila meseca iznosio 85,61%, dok je realizacija planiranih kapaciteta iznosila oko 80,24%. Navedeni podaci ukazuju na činjenicu da su zbog kvarova ponekad umesto zglobnih vozila u realizaciji bila solo vozila. Očekuje se  je da će se predviđenom  nabavkom novih vozila na ovoj liniji povećati procenat realizacije kako polazaka, tako i planiranih kapaciteta.

Sekretarijat za javni prevoz će i dalje pratiti prevozne potrebe stanovnika beoigrada i ukoliko se steknu svi potrebni uslovi, ponuđeni kapaciteti će biti korigovani.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana