Objavljeno: 12.04.2019. 10:41 Izmenjeno: 12.04.2019. 10:41

Jurija Gagarina 220- za Infostan  su izmireni dugovi za februar(tačnije početak februara).Za mart mesec dolazi priznanica sa upisanom kamatom za kašnjenje.Zašto? (Marica)     Iz JKP Infostan tehnologije su nam odgovorili sledeće:   Prava i obaveze svih učesnika u Sistemu objedinjene naplate, korisnika, davaoca usluga i preduzeća za objedinjenu naplatu definisana su odredbama Odluke o […]

Jurija Gagarina 220- za Infostan  su izmireni dugovi za februar(tačnije početak februara).Za mart mesec dolazi priznanica sa upisanom kamatom za kašnjenje.Zašto? (Marica)

 

 

Iz JKP Infostan tehnologije su nam odgovorili sledeće:

 

Prava i obaveze svih učesnika u Sistemu objedinjene naplate, korisnika, davaoca usluga i preduzeća za objedinjenu naplatu definisana su odredbama Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda. Članom 16. stav 3. Odluke propisano je da je Korisnik komunalnih usluga koji svoje novčane obaveze ne izvrši u roku dospeća, dužan je da zajedno sa osnovnim zaduženjem plati zateznu kamatu na iznos osnovnog zaduženja od dana dospeća do dana isplate po stopi utvrđenoj zakonom, koji će biti evidentiran od strane preduzeća za objedinjenu naplatu na uplatnici za naredni mesec u odnosu na mesec na koji se odnosi zatezna kamata.

Kako je korisnik neredovno i sa zakašnjenjem izmirivao račune, u skladu sa važećim propisima na računu mu je izvršen obračun kamate za period prekoračenja roka dospelosti. Sve uplate korisnika redovno se evidentiraju, kao i uplata po dostavljenoj opomeni pred utuženje koju je izvršio korisnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 24°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana