Objavljeno: 11.04.2019. 13:07 Izmenjeno: 11.04.2019. 13:07

Infostan je podneo  predtužbu za  neizmirene obaveze.  Gledalac je račun  izmirio  pre februarskog računa ali i sa februarskim i martovskim računom uračunata je kamata unapred, zašto i po kom osnovu? (Milan).   Iz JKP Infostan tehnologije su nam odgovorili sledeće: U Sistemu objedinjene naplate ne postoji ulica 4. oktobra. Međutim, u Mirijevu u ulici 16. […]

Infostan je podneo  predtužbu za  neizmirene obaveze.  Gledalac je račun  izmirio  pre februarskog računa ali i sa februarskim i martovskim računom uračunata je kamata unapred, zašto i po kom osnovu? (Milan).

 

Iz JKP Infostan tehnologije su nam odgovorili sledeće:

U Sistemu objedinjene naplate ne postoji ulica 4. oktobra. Međutim, u Mirijevu u ulici 16. oktobra evidentiran je korisnik Stajčić Milan (jedini Stajčić Milan evidentiran na opštini Zvezdara), tako da postoji osnovana pretpostavka da se radi o korisniku koji je podneo Vama upit.

Prava i obaveze svih učesnika u Sistemu objedinjene naplate, korisnika, davaoca usluga i preduzeća za objedinjenu naplatu definisana su odredbama Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda. Članom 16. stav 3. Odluke propisano je da je Korisnik komunalnih usluga koji svoje novčane obaveze ne izvrši u roku dospeća, dužan je da zajedno sa osnovnim zaduženjem plati zateznu kamatu na iznos osnovnog zaduženja od dana dospeća do dana isplate po stopi utvrđenoj zakonom, koji će biti evidentiran od strane preduzeća za objedinjenu naplatu na uplatnici za naredni mesec u odnosu na mesec na koji se odnosi zatezna kamata.

Kako je korisnik neredovno i sa zakašnjenjem izmirivao račune, u skladu sa važećim propisima na računu mu je izvršen obračun kamate za period prekoračenja roka dospelosti. Sve uplate korisnika redovno se evidentiraju, kao i uplata po dostavljenoj opomeni pred utuženje koju je izvršio korisnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana