Objavljeno: 09.04.2019. 10:41 Izmenjeno: 09.04.2019. 10:41

  Sopot – Gledalac kaže da ima vikendicu na toj opštini,skoro 7 meseci nije tj.ne živi tamo.Opština mu naplaćuje odnošenje smeća iako je kontejner udaljen kilometar i po i ne koristi ga.Postoji li zakon koliko treba da bude udaljen kontejner da bi podlegao plaćanju.(Drago)   U vezi pitanja gledaoca navodimo sledeće: Način plačanja komunalnih usluga […]

 

Sopot – Gledalac kaže da ima vikendicu na toj opštini,skoro 7 meseci nije tj.ne živi tamo.Opština mu naplaćuje odnošenje smeća iako je kontejner udaljen kilometar i po i ne koristi ga.Postoji li zakon koliko treba da bude udaljen kontejner da bi podlegao plaćanju.(Drago)

 

U vezi pitanja gledaoca navodimo sledeće:

Način plačanja komunalnih usluga regulisan je Odlukom o načinu plaćanja komunalnih uluga na teritoriji grada Beograda Sl. list grada Beograda br. 24/2003, 11/2005, 2/2011, 34/2014.

Prema gradskoj odluci o održavanju čistoće Službeni list grada Beograda broj 27/2002 i 11/2005, kao i odluci o održavanju čistoće u gradskoj opštini Sopot, Službeni list grada Beograda broj 42/2011, korisnici komunalnih usluga u smislu člana 4 ove odluke su građani, pravna lica, preduzetnici i zakupci, vlasnici i korisnici stambenih, poslovnih i drugih objekata koji su obuhvaćeni programom iznošenja smeća.

Pravni osnov za naplatu usluga je i u Zakonu o komunalnim delatnostima.

Što se tiče udaljenosti kontejnera neophodno je da korisnik usluge podnese zahtev za proveru udaljenosti kontejnera,  što će u najkraćem roku utvrditi nadležna služba sa  komunalnim inspektorom i obavestiti korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana