Objavljeno: 21.03.2019. 15:37 Izmenjeno: 21.03.2019. 15:37

  Surčin – Gledateljka pita kad zastareva uplatnica za Infostan. Naime, iz Infostana su joj poslali račun iz 2013. godine, za koji navode da nije plaćen, bez ijedne prethodne opomene. Sugrađanka ga je platila, ali je uplatnicu zagubila. (Gordana)   Beokom je pitanje gledateljke Gordane prosledio JKP “Infostan tehnologije“. Iz ovog preduzeća odgovaraju: JKP „Infostan […]

 

Surčin – Gledateljka pita kad zastareva uplatnica za Infostan. Naime, iz Infostana su joj poslali račun iz 2013. godine, za koji navode da nije plaćen, bez ijedne prethodne opomene. Sugrađanka ga je platila, ali je uplatnicu zagubila. (Gordana)

 

Beokom je pitanje gledateljke Gordane prosledio JKP “Infostan tehnologije“. Iz ovog preduzeća odgovaraju:

JKP „Infostan tehnologije“ je kao poverilac u skladu sa važećim Zakonom o izvršenju i obezbeđenju u obavezi da pokrene postupak prinudne naplate kod javnih izvršitelja u roku od godinu dana od dana dospelosti obaveze, kako potraživanja ne bi zastarela, što naše preduzeće uredno čini. Pokretanjem postupka prinudne naplate u zakonskom roku, mogućnost zastarelosti je izbegnuta. Postupak se pokreće u navedenom zakonskom roku protiv svih korisnika koji imaju neizmirene obaveze za potrošene komunalne usluge, a pre pokretanja postupka korisnici dobijaju opomenu pred utuženje sa dodatnim rokom od 8 dana, za izmirenje dospelih obaveza. Ukoliko ne postupe po opomeni, JKP „Infostan tehnologije“ podnosi  predloge za izvršenje na osnovu verodostojne isprave javnim izvršiteljima. Podsećamo da korisnici na svakom mesečnom računu imaju precizno iskazane neizmirene obaveze.

JKP „Infostan tehnologije“ je do maja 2018. godine knjižilo uplate korisnika na najstariji neplaćen, a neutžen račun, u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima i važećim gradskim propisima. Budući da su neredovno izmirivali svoje obaveze, korisnici koji su dobili opomenu pred utuženje su svojim uplatama namirivali neplaćene obaveze po redosledu dospelosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 33°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana