Objavljeno: 15.01.2019. 13:48 Izmenjeno: 15.01.2019. 13:48

  Knez Danilova, kod poštanske štedionice –  Gledalac kaže da se na ovoj lokaciji vrši pretakanje sirćetne kiseline i da mnogo zaudara. Traži da inspekcija reaguje i da se izmesti.   Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove dobili smo sledeći odgovor:   Povodom pitanja u vezi sa neprijatnim mirisima od sirćetne kiseline na lokaciji Knez Danilova […]

 

Knez Danilova, kod poštanske štedionice –  Gledalac kaže da se na ovoj lokaciji vrši pretakanje sirćetne kiseline i da mnogo zaudara. Traži da inspekcija reaguje i da se izmesti.

 

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove dobili smo sledeći odgovor:

 

Povodom pitanja u vezi sa neprijatnim mirisima od sirćetne kiseline na lokaciji Knez Danilova kod Poštanske štedionice, dostavljamo Vam sledeće obaveštenje:

 

–                  Inspektor za zaštitu životne sredine je dana 09.01.2019. godine, izvršio inspekcijski nadzor sirćetane u Beogradu, Knez Danilova 31, i tom prilikom utvrdio i zapisnički konstatovao da ista posluje u sastavu „M-6 EDEN SRB“ d.o.o, sa sedištem u Beogradu, Vojvode Putnika 5, matični broj 211137586, PIB 109037586. Na navedenoj lokaciji se nalazi objekat sa postrojenjem za proizvodnju 9%  sirćeta. Otpadni gasovi koji potiču od proizvodnje se odvode iznad krova objekta.  U toku inspekcijskog nadzora izvršen je uvid u dokumentaciju i na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja inspektor je zapisnički naložio privrednom subjektu „M-6 EDEN SRB“ d.o.o  da za sirćetanu izvrši merenje emisije zagađujućih materija koji nastaju u postupku proizvodnje i da pribavljeni izveštaj ovlašćenog pravnog lica o izmerenoj koncentraciji zagađujućih materija dostavi inspektoru za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove  Gradske uprave grada Beograda – Sektora za zaštitu životne sredine i vodni inspekcijski nadzor, ulica 27. marta broj 43-45, u Beogradu.

Dalji tok postupka zavisi od dostavljenog izveštaja.

 

 

 

2 Responses to “”

  1. Snezana Milosevic каже:

    Postovani,
    S obzirom da sircetana i dalje nesmetano zagadjuje okolinu tj. smrdi, molim da izvestite sta je reseno i ucinjeno po ovom pitanju. S obzirom da su u blizini osnovna skola, dom zdravlja i brojni stambeni i poslovni objekti krajnje je vreme da se poradi na izmestanju sporne sircetane.
    S postovanjem, Snezana Milosevic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana