Analitičari: Državi vezane ruke zbog propusta u prošlosti Studio B

Objavljeno: 25.07.2018. 15:11 Izmenjeno: 25.07.2018. 23:00

Pojedini analitičari smatraju da je sadašnja državna politika u velikoj meri uslovljena propustima napravljenim pre jedne decenije i izmeštanjem pregovaračkog procesa iz UN pod okrilje EU.

Potezi bivšeg državnog  rukovodstva u pregovorima  o Kosovu i Metohiji, u kojima su, kako se navodi, prednjačili Vuk Jeremić i Borko Stefanović, najblaže rečeno, jesu skandalozni smatraju  analitičari sa kojima su razgovarali novinari, a državi Srbiji i sadašnjem  rukovodstvu  vezane su ruke za postizanje bilo kakvog kompromisnog rešenja.

Najkatastrofalnije greške tadašnje vlasti jesu izmeštanje pregovaračkog procesa iz Ujedinjenih nacija pod okrilje Evropske unije i postavljanje pitanja pred Međunarodnim sudom pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti, čime je naša pozicija nepovratno urušena.

Analitičari ističu da su te fatalne greške umnogome oslabile poziciju Srbije u pregovorima jer albanska strana ima bezrezervnu podršku zapadnih sila, dok je Srbiji ostalo vrlo malo manevarskog prostora za postizanje kompromisa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana