Objavljeno: 05.07.2018. 09:02 Izmenjeno: 05.07.2018. 09:06

Zvezdara, Cvetkova pijaca – gledateljka kaže da je divlja pijaca, da ne može da se prođe trotoarom, a ni da se uđe u tramvaj. (Slavica)   Beokom je pitanje gledateljke Slavice prosledio Sekretarijatu za poslove komunalne policije i dobijen je sledeći odgovor:   Dana 04.07.2018. godine, dostavili ste Sekretarijatu za poslove komunalne policije Gradske uprave […]

Zvezdara, Cvetkova pijaca – gledateljka kaže da je divlja pijaca, da ne može da se prođe trotoarom, a ni da se uđe u tramvaj. (Slavica)

 

Beokom je pitanje gledateljke Slavice prosledio Sekretarijatu za poslove komunalne policije i dobijen je sledeći odgovor:

 

Dana 04.07.2018. godine, dostavili ste Sekretarijatu za poslove komunalne policije Gradske uprave Grada Beograda putem elektronske pošte dopis u kojem stranka postavlja pitanje „Studiju B“, i ukazuje na problem sa Cvetkovom pijacom, opština Zvezdara, u kojoj ima ulične prodaje i ne može da se prođe od komunalnog nereda.

S tim u vezi, obaveštavamo Vas da su nadležnosti Sekretarijata za poslove komunalne policije propisane Zakonom o komunalnoj policiji („Službeni glasnik RS“, broj 51/09) i Odlukom o komunalnoj policiji („Službeni list grada Beograda“, broj 6/10 i 23/13), pored ostalog i poslovi neposrednog održavanja komunalnog i drugog zakonom uređenog reda, te da u skladu sa navedenim propisima ovaj Sekretarijat ima zakonsku obavezu da postupa i vrši kontrolu, kako po prijavama podnetim od strane državnih organa, službi i građana, tako i po službenoj dužnosti.

Sekretarijat za poslove komunalne policije, u skladu sa svojim ovlašćenjima, 24 časa svakog radnog dana, subotom, nedeljom i u dane državnih i verskih praznika, postupa, kako po službenoj dužnosti (samostalnim angažovanjem, ali i pružanjem brojnih asistencija komunalnim inspekcijama Grada i Gradskih opština kojima je ovaj vid pomoći potreban), tako i po prijavama građana na celoj teritoriji grada i preduzima sve mere na koje je ovlašćen kako bi lica koja narušavaju komunalni red na teritoriji grada Beograda, bila sankcionisana.

Uvidom u evidencije koje vodi po službenoj dužnosti, utvrđeno je da je Sekretarijat za poslove komunalne policije od početka 2018. godine zaključno sa 04.07.2018. godine, na navedenoj lokaciji izvršio ukupno 76 kontrola poštovanja komunalnog reda (65 kontrola po prijavama građana i 11 samostalnih kontrola) i otvorio 76 predmeta. Prilikom navedenih kontrola izdato je 8 prekršajnih naloga, izdato je 6 usmenih naređenja, 5 upozorenja i izvršeno je jedno prosleđenje nadležnom organu opštine – komunalnoj inspekciji kako bi isti preduzeli mere iz okvira svoje nadležnosti.

Sekretarijat za poslove komunalne policije svakodnevno vrši kontrolu poštovanja propisa grada na navedenoj lokaciji, što će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i ubuduće raditi i u slučajevima kada se steknu uslovi za to preduzimati mere protiv lica koja narušavaju komunalni red kako bi se te pojave sprečile, a lica kaznila u propisanom prekršajnom postupku.

Kako se u konkretnom slučaju radi o problemu za čije trajno rešavanje je potrebna saradnja više gradskih službi kao i MUP-a, sa drugim nadležnim službama preduzimaju se zajedničke aktivnosti u cilju rešavanja navedenog problema.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana