Objavljeno: 01.06.2018. 12:56 Izmenjeno: 01.06.2018. 12:56

  Gledateljka kaže da plaća predsednika Skupštine stanara i održavanje zgrade 600 dinara i da joj je to puno. (Ivana)   Na osnovu Zakona o stanovanju i održavanju zgrada Član 64. stav 3. profesionalni upravnik ima pravo na naknadu čija je visina određena Odlukom jedinice lokalne samouprave. Odlukom stambene zajednice o prihvatanju troškova održavanja zajedničkih […]

 

Gledateljka kaže da plaća predsednika Skupštine stanara i održavanje zgrade 600 dinara i da joj je to puno. (Ivana)

 

Na osnovu Zakona o stanovanju i održavanju zgrada Član 64. stav 3. profesionalni upravnik ima pravo na naknadu čija je visina određena Odlukom jedinice lokalne samouprave. Odlukom stambene zajednice o prihvatanju troškova održavanja zajedničkih delova zgrade i upravljanja zgradom, propisuje se iznos koji je svaki vlasnik posebnog dela dužan da plaća, na ime svog učešća u troškovima tekućeg održavanja i troškovima upravljanja zgradom, a koji ne može biti niži od iznosa propisanim aktom o tekućem održavanju zgrada koji donosi jedinica lokalne samouprave.

Visina izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade određuje se Odlukom skupštine stambene zajednice, koja takođe ne može biti niža od propisanog iznosa jedinice lokalne samouprave, i predstavlja rezervni fond zgrade.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana