Objavljeno: 19.01.2018. 13:37 Izmenjeno: 19.01.2018. 13:37

Čukarica, Lazarevački drum 23 – gledateljka kaže da se preko puta ovog broja nalazi parkić pun izmeta pasa, jer građani ne kupe za svojim ljubimcima, a iz parkića se šljunak rasipa po ulici. Trebalo bi da se ogradi. (Gordana)   Ovo pitanje Beokom servis je prosledio Gradskoj opštini Čukarica i JKP „Zelenilo Beograd“. Od „Zelenila“ […]

Čukarica, Lazarevački drum 23 – gledateljka kaže da se preko puta ovog broja nalazi parkić pun izmeta pasa, jer građani ne kupe za svojim ljubimcima, a iz parkića se šljunak rasipa po ulici. Trebalo bi da se ogradi. (Gordana)

 

Ovo pitanje Beokom servis je prosledio Gradskoj opštini Čukarica i JKP „Zelenilo Beograd“. Od „Zelenila“ smo dobili sledeći odgovor:

 

JKP „Zelenilo Beograd“ redovno vrši čišćenje površina na lokaciji Lazarevački drum 23, u skladu sa dinamikom poslova na održavanju zelenih površina 5. kategorije, kojoj pripada i ova lokacija, a kojom su obuhvaćena sva stambena naselja u gradu. U skladu sa Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda („Sl. list grada Beograda“, br. 37/2011 i 55/2011) zabranjeno je puštati psa sa povodnika da se slobodno kreće u delu parka i druge javne zelene površine, u kojem se nalazi uređeno dečje igralište, kao i u delu pod cvetnim zasadom. Takođe, ukoliko pas ili mačka, prilikom izvođenja, na bilo koji način isprlja javnu površinu, držalac životinje, odnosno lice koje izvodi psa ili mačku, obavezan je da isprljanu površinu bez odlaganja očisti. JKP „Zelenilo Beograd“ apeluje na vlasnike pasa da se odgovorno ponašaju prema sredini u kojoj borave sa svojim ljubimcima kako bi i drugi korisnici mogli da uživaju u uređenim zelenim površinama u gradu.

Inicijativa za ograđivanje međublokovske površine biće upućena stručnim službama u okviru „Zelenila“, na dalju analizu i obradu, i ukoliko je predlog opravdan, obrađene podatake prosledićemo resornom Sekretarijatu koji odlučuje o projektima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana