Zemun: Oproštaj učesnika okruglog stola „(Ne)postoji učenički parlament“ Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 04. 2018. 15:22:35

Uključivanje i aktivnije učešće đaka u donošenju odluka u školi  samo su neke  od poruka okruglog stola pod nazivom (Ne) Postoji učenički parlament u Zemunskoj gimnaziji. Na dvodnevnoj debate iskustva i ideje razmenjivali su gimnazijalci iz zemlje i regiona. Iz opštine Zemun poručuju da će i u buduće podržavati akcije kojima se promoviše demokratska kultura.

zemunskagimnazija27052015.jpg

Funkcionisanje učeničkog parlemnta,  njegova uloga i značaj, tema je o kojoj su debatovali gimnazijalci iz Srbije i regiona. To je kažu bila jedinstvena prilika da se čuju različita mišljenja, razmene iskustva i ideje đaka i profesora. Parlamentarci su saglasni da je neophodno da se pokrene inicijativa kojom će se đaci uključivati u donošenje odluka o predavanjima, ali i o drugim aktivnostima u školi.

Podsticanje đaka da preuzmu inicijativu i postanu aktivni učesnici i partneri  u donošenju odluka u školi  bio je prevashodni cilj debate, kažu profesori. Oni   ističu da  je okrugli sto osim edukativnog karaktera imao više funkcija, a parlamentarci su došli do različitih zaključaka koji su primenljivi i u praksi.

Da će debata doprineti razvoju i širenju demokratske kulture u srednjim školima potvrđuje učešće brojnih gimnazija iz zemlje i regiona, kažu domaćini skupa.

Iz opštine Zemun poručuju da je od velike važnosti da se na lokalnom nivou organizuju inicijative koje su od opšteg društvenog značaja i da će one i u buduće uvek imati njihovu podršku.

Na kraju, i domaćini i gosti kao zajednički utisak sa debate poneće uspomenu na lepo druženje i brojna prijateljstva koja su sklopljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana