Završena obnova dve sale u Urgentnom, danas prve operacije Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 18. 05. 2017. 15:18:45

Završeni su radovi na obnovi dve operacione sale u Urgentnom centru KCS – mikrohirurška i neurohirurška sala, a prvi pacijenti u njima biće operisani već danas.

urgentnicentarklinickihitnapomoc28122015.jpg

 

Obnova dve sale u Urgentnom centru simbolično označava početak radova na obnovi sedam klinika, za koje je obezbeđeno 100 miliona evra i to 70 miliona iz razvojne banke Saveta Evrope a ostatak iz Evropske investicione banke.

Obnovljene sale danas su obišli ministri građevinarstva i zdravlja, Zorana Mihajlović i Zlatibor Lončar.

 

Ministar zdravlja pojasnio je da su radovi u dve sale u Urgentnom centru završeni nedelju dana pre roka i da to treba da bude primer kako treba da se radi obnova zdravstvenih ustanova.

„Sale su završene sedam, osam dana ranije. Takve firme nam trebaju i takvi ljudi nam trebaju da rade u zdravstvu. Imajte na umu da pacijenti već čekaju da uđu i da se ovde već danas, noćas i narednih dana rade operacije“, rekao je ministar.

On je kao primer loše prakse naveo KC NIš gde su probijeni rokovi za završetak radova, gde pojedinci, kako kaže, „prave kombinacije“.

„Nadležni organi takve stvari moraju da ispitaju do kraja. To ne sme da se dešava. Vlada izdvoji novac teško stečen za zdravstvo, a onda se nađe neko pametan i to ne može da se završi kako treba. Mislim da to nećemo dozvoliti“. zaključio je Lončar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana