Zavetnici za poboljšanje kvaliteta turističkih usluga u BG StudioB; tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 12. 02. 2018. 17:28:36

Kandidat za gradskog odbornika liste „Beograd ima snage – Zavetnici“, Katarina Komazec, poručila je da turistički potencijal Beograda od strane aktuelnih gradskih vlasti i odgovornih institucija nije dovoljno prepoznat i da su u nadležnim institucijama retki ljudi od iskustva i znanja.

zavetnici-lista-Tanjug

Ona je na predizbornom skupu na Voždovcu naglasila da se moraju stvoriti uslovi za bolje poslovanje incoming agencija, jer je taj segment na poražavajuće niskom nivou.

Komazec je poručila da evropski gradovi žive od turizma i da je udeo od turizma u BDP evropskih zemalja neuporedivo veći nego što je to slučaj kod nas.

„Da bismo takvo stanje promenili na bolje, neophodno je ulagati u infrastrukturu, izgradnju novih kapaciteta, rekonstrukciju i modernizaciju postojećih objekata, ali pre svega uticati na podizanje svesti o poboljšanju kvaliteta usluga i edukaciju stručnog kadra“, rekla je kandidat na listi Zavetnika.

Komazec je napomenula da u turističku ponudu Beograda treba uvrstiti i mesta na periferiji grada poput Avale ili npr. Ovče, u kojoj se nalazi jedan od izvora slane termalne vode koji je danas potpuno zapušten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 9°C

Slaba kiša

Utorak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana