„Zavetnici“ održali skup podrške Siriji Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 15. 04. 2018. 14:56:37

Srpski sabor „Zavetnici“ održao je skup podrške rukovodstvu i narodu Sirije ispred sirijske ambasade u Beogradu, prilikom kojeg su predali pismo otpravniku poslova Ambasade Sirije.

srpski zavetnici logo stranke

„Zavetnici“ su u pismu iskazali saosećanje i solidarnost sa narodom Sirije, nakon bombardovanja te države od strane SAD, Velike Britanije i Francuske.

Članica Predsedništva „Zavetnika“ Milica Ðurđević kazala je scenario u Siriji sličan onem sa kojima se suočila Srbija 1999. godine.

Prema njenim rečima, Sirija je porazila kolonijalne težnje i imperijalističke namere SAD, koje, kako je navela, ne mogu da se pomire sa činjenicom da je svet danas multipolaran, a porazila je i težnje Velike Britanije i Francuske, „koje i dalje žive u vremenu kada su bile velike kolonijalne sile“.

Oni i dalje pokušavaju da Siriju ponize, potlače, svedu na puku koloniju, protektorat SAD, ali u toj nameri ne uspevaju, pre svega, zahvaljujući državotvornoj politici rukovodstva Sirije, hrabrom otporu koji pruža njen narod, ali i savezničkoj podršci Ruske Federacije, navela je Ðurđević u izjavi novinarima.

Ona je kazala da „Zavetnici“ pružaju podršku sirijskom državnom rukovodstvu i legitimno izabranom predsedniku Bašaru el Asadu.

„Uvereni smo da je Sirija pokazala kako se čuva mir, brani suverenitet i kako se čuva stabilnost u svetu“, zaključila je Ðurđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana