Palo drvo u Kotežu, izbegnute teže posledice Studio B

BeogradBeograd Pocetna 11. 08. 2017. 21:15:05

Večeras oko 20 sati u Ulici Anke Matić u palilulskom naselju Kotež, pored dečjeg vrtića Pahuljica, usled ne tako snažnog vetra oboreno je staro istrulelo stablo, visoko preko deset i krošnjom većom od pet metara. Zahvaljujući predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću sprečena je veća tragedija.

stablo-kotez

Naime, u tom trenutku, neko od prisutnih građana pozvao je predsednika opštine, pa je za samo desetak minuta ekipa ljudi iz Opštine Palilula bila na licu mesta.

Građani kažu da ih je Jovičić obišao pre nekoliko dana i ostavio svoj broj mobilnog telefona, kao i njegovih pomoćnika i rekao da ih zovu za svaki problem.

“Slike koje su mi moji saradnici poslali bile su strašne. Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da je stablo palo među decu”, rekao je predsednik Opštine Palilula. Jovičić kaže da takve situacije nisu u nadležnosti opštine, ali da je odmah alarmirao Gradsko zelenilo i da je dežurna ekipa ubrzo izašla na teren da ukloni stablo koje je preprečilo jednu kolovoznu traku.

“Tačno je da je vikend i da se ovo desilo van radnog vremena i da nije naša nadležnost, ali građani su zvali mene, Opštinu i od nas tražili pomoć. To je znak da smo za godinu dana stvorili odnos poverenja, da smo saveznici i saradnici, a ne funkcioneri i građani i drago mi je zbog toga”, rekao je Jovičić.

On ističe da je Opština Palilula servis građana 24 sata i da niko iz njegovog tima nema radno vreme, niti u opštini bilo ko sme da kaže “to nije u našoj nadležnosti”. I kada nije, mi reagujemo i kontaktiramo nadležne službe da bi se građanima rešio problem, zaključio je Jovičić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Utorak
Oblačno

Max: 2°C
Min: 0°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana