Za srpsku decu sa KiM u Predsedništvu organizovana predstava

DruštvoDrustvo Pocetna 23. 03. 2019. 19:24:50

Više od 140 učenika sa Kosova i Metohije ugošćeno je danas u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike i za njih je Pozorište „Prkos“ iz Beograda izvelo predstavu „Jazavac pred sudom“.

Gimnazijalce i gimnazijalke je u ime predsednika Republike pozdravio njegov generalni sekretar, Nikola Selaković, koji je srpskoj deci sa KiM, a koja su došla iz Kosovske Mitrovice, Kosovskog pomoravlja, Šilova, Kosovske Kamenice, Lapljeg sela i drugih mesta južne srpske pokrajine, poželeo dobrodošlicu.

„Pretpostavljam da je ovo vaš prvi susret sa ovom divnom zgradom koja je službeno sedište predsednika Republike. Uveren sam da će predstava ostati u vašem dubokom sećanju, a naročito jer prvi put u zgradi Predsedništva organizujemo jedan ovakav dogadajaj, i to radimo za vas“, rekao je Selaković srednjoškolcima sa KiM.

Selaković im je poželeo da uživaju u predstavi koju izvodi grupa mladih glumaca koji su, kaže, verni srpskim dramskim tekstovima koje žele što više da približe našoj publici.

Predstavu izvode glumci Jakov Jevtović, Mihalo Laptošević, Dejan Stojaković i Danijel Kovačević, koji je izrazio zadovoljstvo što predstavu izvodi za srpsku decu sa KiM.

„Meni je puno srce i jedva čekam da predstava počne. Ne postoji „ne“ za takvu stvar i srećan sam zbog toga“, rekao je Kovačević novinarima.

Upitan zašto baš predstava „Jazavac pred sudom“, Kovačević kaže da to veličanstveno delo Petra Kočića je svevremensko i čije rečenice imaju identičan smisao kao i danas.

Srednjoškolci srpskih škola sa KiM su u dvodnevnoj poseti Beogradu, a njihov boravak je organizovala Kancelarija za KiM.

Sutra će deca obići i druge institucije kulture našeg glavnog grada, a jedna od njih je i Narodni muzej.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana