Za proizvodnju kanabisa osuđeni na 35 godina zatvora Tanjug

HronikaHronika Pocetna 02. 03. 2018. 11:15:53

Specijalni sud u Beogradu osudio je na ukupno 35 godina i četiri meseca zatvora sedmoricu optuženih za proizvodnju kanabisa u improvizovanim laboratorijama u Novom Sadu i Vinči, sa ciljem dalje prodaje.

sudcekic72021072014.jpg

Sud je Dalibora Ognjanovića i Aleksandra Jovića osudio na kaznu od po pet godina i dva meseca zatvora, dok su na po pet godina zatvora osuđeni Aleksandar Drefljak, Marko Mandica, Marko Miković, Dušan Jovčić i Janko Janičić.

Ovo je prvostepena presuda na koju optuženi, njihovi branioci kao i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu.

U saopštenju tužilaštva za organizovani kriminal koje je zastupalo ptužbe protiv njih precizira se da je presuda doneta 28. febraura, a da su optuženi osuđeni zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenima se stavlj na teret da su tokom 2014. i početkom 2015. godine u improvizovanim laboratorijama u Novom Sadu i Vinči, neovlašćeno proizvodili opojnu drogu kanabis sa ciljem da je prodaju.

Takođe su kako se navodi, stvorili uslove za otpočinjanje procesa proizvodnjena teritoriji Opštine Jagodina.

Pored toga okrivljeni Dalibor Ognjanović i Aleksandar Jović su neovlašćeno, i u manjoj količini, držali opojnu drogu kanabis, dodaje tužilaštvo.

Osuđenima je oduzeta kompletna elektoro i mašinska oprema koja je služila za funkcionasanje improvizovanih laboratorija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno vedro

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana