Za četiri dana više od 30.000 penzionera dobilo senior karticu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 07. 11. 2017. 15:49:41

Preko 30.000 penzionera do sada podiglo svoje senior kartice, što je zaista impozantan broj kada se zna da se one podižu samo četiri dana, rekao je gradski menadžer Goran Vesić,koji je sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević posetio Klub za stare na Starom gradu.

vesic-penzioneri-bi

foto Beoinfo

– Beograd ima 26 ovakvih klubova, u poslednje tri godine otvorili smo šest, a do kraja godine otvorićemo još dva, na Vračaru i u Batajnici, a u planu za sledeću godinu su još dva kluba, tako da ćemo do kraja 2018. godine imati 30 klubova. Ti klubovi su mesta gde se naši penzioneri sastaju, gde imaju besplatne programe koje finansira grad i naša politika je da organizujemo što više ovakvih mesta jer se na taj način podiže kvalitet njihovog života – rekao je Vesić.

On je dodao da su sa njima danas razgovarali o senior karticama jer se ovde popunjavaju pristupnice za senior klub, kao i da je preko 30.000 penzionera do sada podiglo svoje senior kartice, što je zaista impozantan broj kada se zna da se one podižu samo četiri dana.

– Beograd ima 406 hiljada penzionera i mi se približavamo brojci od deset odsto penzionera koji su već uzeli karticu i mi smo zaista ponosni što ovaj projekat uspeva. U ovom trenutku više od 200 kompanija se priključuje našem programu. Danas se pridružio i trgovinski lanac „Aroma”, gde će penzioneri imati popust pet odsto. Tu je i „Službeni glasnik” i čitav niz drugih kompanija. Svakog dana pregovaramo sa novim kampanijama i sve ih je više koji ulaze u ovaj program. Mi verujemo da će se sve više odreći dela profita i na taj način pomoći penzionerima da žive bolje i lakše – rekao je Vesić i pozvao ostale kompanije da se priključe ovom programu, kao i penzionere koji do sada nisu iskoristili priliku da dođu ili u svoju opštinu ili  klub i da se prijave za senior karticu, koja je besplatna.

Nataša Stanisavljević je ponovila da je za samo četiri dana podeljeno više od 30.000 kartica i da je veliki odziv penzionera, a samo u ovom klubu na Starom gradu od jutros je podeljeno više od sto privremenih kartica.

– Formulara i kartica ima dovoljno i mi još jednom pozivamo sve penzionere koji se do sada nisu prijavili da to mogu da urade u svakom od 26 klubova za stare ili u gradskim opštinama koje su partneri ovog projekta. Obezbeđeno je više od 200 prodajnih mesta – rekla je Nataša Stanisavljević.

One Response to “Za četiri dana više od 30.000 penzionera dobilo senior karticu”

  1. Pitanje kaže:

    Ako svi penzioneri imaju pravo na kartice, zasto ih nisu podelili uz penziju svakog pojedinca. Cemu opet redovi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana