Vulin:Niste uplašili ni mene ni srpski narod Tanjug

RegionRegion Pocetna 18. 05. 2017. 10:35:16

Ministar za rad Aleksandar Vulin poručio da se ne boji pretnji hrvatskih branitelja koje nisu uplašile ni njega ni srpski narod i da će uvek svodčiti istinu da je „Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je pevač Marko Perković Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića.“

vulin

Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnelo je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv ministra Vulina za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Predsednik tog udruženja Mladen Pavković, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, smatra da su izjave ministra o Blajburgui Tompsonu skandalozne.

Komentarišući krivičnu prijavu koju je, kako je saopšteno, Udrženje branitelja Domovinskog rata 91. podnelo protiv njega Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, ministar Vulin kaže da su mu do sada pretili progonom, smrću, a sada i sudovima.

„Zbog istine kojoj svedočimo o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti do sad su mi pretili razni sledbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruženja hrvatskih branitelja. Pretili su mi progonom, smrću, sada i sudovima. Istina koju svedočim o stotinama hiljada ubijenih u Drugom svetskom i proteranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne mogu nikoga da povrede. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jeste i mora da spreči da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove“, navodi se u pisanoj izjavi Vulina dostavljenoj medijima.

Ministar Vulin je poručio da svi oni koji mu prete smrću, progonom i sudovima, moraju da znaju da nisu uplašili, kako kaže, njegov narod, njegove pretke i da samim tim nikada neće uplašiti ni njega.

Naglašava da će svedočiti istinu koju je rekao, da je „Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića.“

„Niste me uplašili“, poručio je ministar Vulin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana