Vulin:Neće da zaustave Veliku Albaniju- menjati politku prema EU Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 03. 01. 2019. 14:40:14

Evropa i ceo svet ćute na formiranje velike Albanije i prave se da ne vide kakvo se zlo sprema, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodaje da je zbog politike dvostrukih aršina koju vodi Brisel više puta tražio od predsednika Vučića da Srbija promeni svoju poziciju i politiku prema EU.

„Ako EU neće da zaustavi veliku Albaniju, ako nas neprekidno stavlja u isti koš mislim da treba da promenimo našu poziciju prema EU i da redefinišemo našu politiku. Ja sam to više puta tražio od predsednika Vučića, nikad me nije podržao, to je naravno njegovo pravo, ali evo i sada tražim da razmislimo kakva nam EU treba, da li nam treba takva EU, da li nam treba takva politika. Do sad nikada nisam imao podršku predsednika Vučića za ovo što govorim, ali na meni je da pitam“, rekao je ministar Vulin.

On je upozorio da tzv. velika Albanija ne može biti stvorena bez sukoba na čitavom Balkanu, ne samo sa Srbijom.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše najave albanskog premijera da će ukinuti pogranične kontrole i prema drugim susedima i dodao da Rama hoće da izbriše granice i sa Crnom Gorom i Makedonijom i sa Grčkom, Vulin kaže:

„On poručuje da neće biti granica između Albanaca gde god da žive. Tako se pravi velika Albanija.“

Vulin je naglasio da ne može da razume da Evropa ćuti i da ne vidi šta se dešava ili da se pravi da ne vidi.

Evropa bi morala da progovori, kaže on i dodaje da predsednik Srbije nema saveznike u mirovnoj politici koju vodi na Balkanu.

Prema Vulinovim rečima, Vučić je jedini iskreni balkanski lider kome je zaista stalo do regionalnog mira i stabilnosti, i nijedan drugi, a posebno ne albanski premijer.

„Zbog ovakvog ponašanja Evropske unije, zbog njene politike duplih aršina, zbog toga što kada Šiptari na Kosovu uvedu takse od 100 odsto oni kažu – ajde da ih malo smanje pa da razgovaramo, zbog toga što nas stavljaju u isti koš ja sam više puta tražio od predsednika Vučića da razmisli o tome da Srbija promeni svoju poziciju i politiku prema EU“, ističe ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 15°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana