Vulin:Makedonski premijer Zaev nije održao reč Tanjug

RegionRegion Pocetna 12. 12. 2017. 16:03:04

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, podovom izjave makedonskog premijera, Zorana Zaeva, da Priština treba da računa na podršku Makedonije „u svim procesima“ da makedonski premijer nije održao reč.

vulin-tanj

 

Vulin je reagovao na odgovor makedonskog premijera Zaeva, koji je na pitanje da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO rekao da Priština treba da računa na podršku Makedonije „u svim procesima“.

„Kao što je predsednik Aleksandar Vučić mesecima ranije najavio, makedonski premijer nije održao reč. Iako je javno dao obećanje da će biti uzdržan po pitanju članstva KiM u UNESKO i da će to biti dokaz prijateljstva prema Srbiji, Zaev je odlučio da podrži Prištinu. Pokazao je tako Zaev da Vučić dobro poznaje i ljude i prilike ali i šta makedonski premijer zaista misli o Srbiji“ rekao je Vulin.

Srbija i njen predsednik su prijatelji Makedonije i njenih građana, porucico je ministar odbrane navedeno je u saopštenju.

„Premijer Makedonije to ne ume da poštuje“ zaključio je Vulin.

Makedonski premijer Zoran Zaev danas je, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO-u, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije „u svim procesima“.

„Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je važno dobrosusedstvo sa svim zemljama. Mi se nadamo da će se pitanja rešiti bilateralno, a mi ćemo da budemo ovde da takva pitanja podržimo“, kazao je Zaev.

One Response to “Vulin:Makedonski premijer Zaev nije održao reč”

  1. Dr Miggyy kaže:

    Zajev je samo dobar gost, da ne bi uvredio domaćina, on priča ono šta želi domaćin da čuje. On se rukovodi, pri tome, principom „…pas rekao, pas porekao…“. On je to rekao, a radi kako „tata“ kaže!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Umerena kiša

Trenutna temperatura 13°C

Umerena kiša

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana