Vojska Srbije dobila 25 odsto veći budžet Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 29. 11. 2017. 13:57:22

Budžet Ministarstva odbrane će u 2018. godini biti veći za 25 odsto, a najveći deo tih sredstava namenjen je povećanju plata pripadnika srpskih oružanih snaga, poručio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

vojska-batajnica-parada

On je najavio i da će povećanje plata pripadnicima vojske iznositi 10 procenata linearno.

Ministarstvo odbrane je zahvaljujuću razumevanju republičke Vlade i predsednika Srbije i vrhovnog komandanta dobilo za 25 procenata veći budžet nego što je to bilo prethodnih godina, rekao je Vulin novinarima u Aranđelovcu.

„Naš budžet sada iznosi nekih 70,5 milijardi dinara. Najveći deo toga je odvojen za standard naših pripadnika kroz povećanje plata, a zaista velika sredstva će ići i za nastavak naoružavanja, nastavak opremanja najsavremenijim borbenim sistemima i naravno za održavanje i remont naše tehnike“, precizirao je on.

Na pitanje za koliko će biti povećane plate pripadnika vojske, odgovorio je: „Za 10 porocenata linearno“.

„Značajan deo novca predviđen za nastavak stambene izgradnje. Očekujemo sa velikim nestrpljenjem i da vladina komisija, koja je fomirana na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, izađe sa konkretnim planom i projektom za masovnu stambenu izgradnju za sve pripadnike bezbednosnog sektora“, rekao je Vulin.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je Srbija još jednom pokazala koliko joj je stalo do pripadnika vojske, koliko joj je stalo do naše bezbednosit, naše sigurnosti, i koliko joj je stalo da zahvaljujući tako snažnoj vojsci sačuva politiku vojne neutralnosti“, naglasio je ministar odbrane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 7°C

Slaba kiša

Četvrtak
Kiša

Max: 6°C
Min: 0°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana