Vulin: Ulaganje u VS je i ulaganje u bolji standard građana Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 11. 01. 2018. 13:27:21

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je radove na izgradnji hangara u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“, gde je uloženo više od milion evra, te ocenio da svako ulaganje u Vojsku je ulaganje u razvoj lokalne zajednice, bolji životni standard svakog građanina Srbije.

vojska01062015.jpg

To je istovremeno ulaganje u u mir i stabilnost naše zemlje, naveo je ministar, koji je podsetio da je Ministarstvo odbrane iz budžeta predvidelo 743 miliona za poboljšanje vojne infrastrukture, a da će Vojska Srbije iz sopstvenih prihoda izdvojiti još oko 480 miliona dinara čime će znatno poboljšati stanje infrastrukture i stanje borbene tehnike.

„Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra kako bi ti objekti bili uslovni i funkcionalni“, rekao je Vulin i dodao da je cilj da ove godine bude „pokrivena“ kompletna vojna mehanizacija.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader očekuje nastavak saradnje s Vojskom Srbije, koja je, kako kaže, i do sada bila izuzetno uspešna, a brigadni je general i komandant Prve brigade kopnene vojske Željko Petrović podsetio da su decembra 2015. počeli radovi na izgradnji prvog hangara za smeštaj borbenih vozila u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

„To će omogućiti da borbena tehnika bude ispravnija, produžićemo joj vek trajanja i omogućiti da jedinice izvršavaju svoje zadatke na najbolji mogući način“, rekao je Petrović.

Četiri nova hangara u mitrovačkoj kasarni biće zauzeće oko četiri hiljade kvadratnih metara i pokriće sve potrebe jedinice koja se nalazi u Sremskoj Mitrovici, a čija je infrastruktura znatno oštećena tokom NATO bombardovanja.

Završetak svih radova planiran je u martu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana