Vulin u Peterburgu predstavio knjigu „Lepota“ Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 17. 05. 2018. 19:06:13

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin predstavio je na Književnom salonu u Sankt Peterburgu rusko izdanje svoje knjige „Lepota“ .

vulin

 

Knjigu je izdala jedna od najvećih ruskih izdavačkih kuća Alateja.

Ovo je druga Vulionova knjiga prevedena na ruski jezik posle knjige „Mrak“ izdate prošle godine.

„Lepota je roman koji govori o nama, o jednom teškom, smutnom vremenu, o vremenu 1204. godine kada građanski rat razbija srpsku državu, kada krstaši osvajaju Carigrad, kada se svet menja. Pitanja koja su nam postavljali tada su pitanja koja nam postavljaju i sada. To je pitanje da li ste spremni da ostanete čovek u vremenima neljudi“, rekao je Vulin predstavljajući knjigu.

Kaže i da je „u književnom svetu teško naći veće priznanje nego kada imate priliku da se nešto što ste vi napisali prevede na ruski jezik i pojavi na ruskom tržištu“.

Vulin se prethodno obratio i na plenarnoj sesiji „Čovek koji čita je uspešan čovek“ na kojoj su učestvovali predsednik Ruskog književnog saveza, Stepahin, viceguverner Sankt Peterburga, Govorunov i ruski kosmonaut, Rjazanski, navodi se u saopštenju.

Trinaesti Međunarodni književni salon u Sankt Peterburgu ove godine je posvećen 315. godišnjici grada, a održava se od 17. do 20. maja.

Književni salon u Sankt Peterburgu okuplja vodeće ruske i evropske izlagače -na ovogodišnjem salonu učestvuje preko 250 izdavača a očekuje se preko 270.000 posetilaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 2°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana