Vulin: Razgraničenje zaustavlja širenje „Velike Albanije“ Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 25. 08. 2018. 13:57:01

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je za razgraničenje, jer smatra da se „Velika Albanija“ može zaustaviti samo na taj način.

Beograd,1. januara 2017.-  Najveci broj gradjana Srbije zeli da se premijer Aleksandar Vucic kandiduje na predstojecim izborima i njegova pobeda bila bi nesporna, ali to je stvar Vuciceve odluke i drugih politickih pitanja, smatra lider Pokreta socijalista i ministar Aleksandar Vulin (na slici). Vulin u izjavi Tanjugu navodi da ce Pokret socijalista na predstojecim predsednickim izborima podrzati kandidata kojeg predloze SNS i Vucic. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li podržava „korekciju granice“ ili ne, ministar Vulin je istakao da je on za razgraničenje.

„Ja sam za razgraničenje. Ako mene pitate, ja tu nemam nikakvu dilemu. “Velika Albanija“ može da se zaustavi samo na taj način, nikako drugačije“, naglasio je Vulin, ističući da razgraničenje zaustavlja širenje „Velike Albanije“.

Upitan da prokomentariše koji signal Srbija treba da sledi kada je reč o „teritorijalnim korekcijama“ – američki ili evropski, imajući u vidu izrečene stavove Angele Merkel i Trampovog savetnika Boltona, Vulin kaže da Srbija treba da sledi svoj signal.

„Mi treba da sledimo svoj signal, ono što je dobro za srpski narod, ono što je dobro za Srbe. Ja sam veoma zadovoljan zbog toga što američka administracija očigledno razume realnost i shvatila je da mešanje nije put, i razume da je održiv jedino dogovor koji se postigne između onih koji će živeti ovde, a mi ćemo živeti ovde i u narednim vekovima“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, svako nametnuto rešenje, svako rešenje koje se nameće silom, nije održivo rešenje i pre ili kasnije će izazvati sukobe, ratove i podele.

„Ako se mi dogovorimo, ako nađemo dogovor, a velike sile prihvate to, onda već govori o tome da rešenje može da bude održivo i da idemo ka stabilnosti Balkana, što je nešto što nismo doživeli u proteklim vekovima“, naglasio je Vulin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana