Vulin: PS na izbore u Beogradu izlazi sa SNS Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 10. 12. 2017. 18:50:30

Pokret socijalista spreman je za lokalne izbore u Beogradu i na njih će izaći sa Srpskom naprednom strankom, izjavio je predsednik PS-a Aleksandar Vulin.

pokret-socijalistalogo

Aleksandar Vulin je, na stranačkoj konvenciji PS-a pod sloganom „Mi smo deo tima koji voli Beograd“, ponovio stav da predsednik Srbije treba da raspiše i parlamentarne izbore.

Vulin je rekao da od Aleksandra Vučića nije tražio „ni liste, ni mesto u vlasti“, već pravo i privilegiju da prvi objavi da će sa SNS-om zajedno krenuti „u juriš za odbranu vrednosti“ zbog kojih je, kako je rekao, Srbija slobodna zemlja.

„Mislim da treba raspisati parlamentarne izbore jer se na izborima u Beogradu ne bira ko će bolje asfaltirati ulicu, već su to izbori za politiku koja od Srbije neće stvarati vazalnu, već uspešnu zemlju“, istakao je lider PS na skupu u Domu omladine.

Vulin je zahvalio Vučiću na godinama zajedničke borbe, ističući da su dve stranke uvek delile veru u bolju Srbiju za koju vredi živeti i u grad Beograd za koji se vredi boriti.

„Mi ćemo na izbore sa SNS-om izaći da pobedimo i odbranimo slobodnu, vojno-neutralnu i nezavisnu Srbiju“, poručio je Vulin.

Skupu je prisustvovao i član Predsedništva SNS i predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović, koji je koalicionim partnerima poručio da od njih očekuje da se na izborima u prestonici bore u skladu sa stranačkim sloganom „borbena levica“.

„Aleksandar Vučić je pokrenuo veliki projekat ozdravljenja zemlje kako bismo mogli da povećamo plate i penzije, gradimo stanove… Počeli smo radimo stvari zbog kojih će ljudi biti ponosni što žive u ovoj zemlji, a to neko hoće da zaustavi. Zato vas molim da budemo čvrsti ne samo na ovim izborima već da se uvek borimo za naš grad, za našu zemlju, za svaku ulicu“, rekao je Stefanović.

Dodao je da je u poslednje tri i po godine u Beogradu izgrađeno više od 500 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, urađeni domovi zdravlja, bolnice, škole, centri za penzioneri, fasade, otvorena mnoga radna mesta.
“Veoma nam je važno da u Lazarevcu, Obrenovcu, Sopotu, Grockoj, Barajevu budu jednako zadovoljni kao oni koji žive u Novom Beogradu, Starom gradu, Vračaru ili Zemunu. Važno da u svakom delu grada vide perspektivu. Ne govorim da je sve idelano i završeno, mnogo toga je pred nama“, istakao je Stefanović.

One Response to “Vulin: PS na izbore u Beogradu izlazi sa SNS”

  1. Tomislav N kaže:

    Ma da, kako da ne!! Izaći ćete sa SNS-om ALI samo ako to bude hteo SNS. Kako stvari sada stoje, male su šanse da se tako nešto dogodi. Stranka ti je suviše beznačajna (a ti previše alav…) da bi bila potrebna SNS-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Umerena kiša

Trenutna temperatura 13°C

Umerena kiša

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana