Vulin: Poseta KiM velika međunarodna pobeda Vučića Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 08. 09. 2018. 10:24:43

Čitava međunarodna zajednica pa i Priština moraju da razumeju da je odnos prema predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj bezbednosti odnos prema Republici Srbiji, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, ističući da je ta poseta velika međunarodna pobeda Vučića.

mitrovica-poseta-vicic-tanjug

 

Povodom posete predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, Vulin je u jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao je da je Vučić hrabar čovek koji uvek zanemari ono što se zove bezbednost i opasnosti koje mu lično prete i da je tako i ovoga puta.

„Situacija jeste veoma složena, mi budno pratimo šta se dešava na terenu u meri u kojoj je to moguće, s obzirom da mi u faktičkim smislu ne kontrolišemo teritoriju Kosova i Metohije, ali ćemo svakako učiniti apsolutno sve da ne dođe do bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike Srbije. Čitava međunarodna zajednica pa i Priština moraju da razumeju vrlo jednostavnu stvar, da je odnos prema predsedniku Vučiću i njegovoj bezbednosti odnos prema Republici Srbiji, i da sami biraju“, poručio je Vulin.

O eventualnim rizicima tokom posete, ministar odbrane je istakao da oni uvek postoje.

„Uvek postoje ekstremisti koji bi iz bilo kog razloga mogli da ugroze posetu predsednika i njegovu bezbednost. To su svi oni kojima nije u interesu da se konačno postigne rešenje. Oni koji budu branili celovito i nezavisno Kosovo, njima je Aleksandar Vučić najveća pretnja i najveći neprijatelji, ali se Srbi na Kosovu i Metohiji iskreno raduju što im dolazi njihov predsednik“, rekao je Vulin.

Komentarišući da su prištinske vlasti posle intervencije Vašingtona i Evropske unije, promenile odluku o zabrani predsedniku Vučiću da poseti Gazivode, Vulin je rekao da je poseta velika međunarodna pobeda predsednika Vučića.

„Predsednik Vučić je pokazao da je, za razliku od mnogih godina pre nego što je preuzeo odgovornost za upravljanje Srbijom, naša zemlja ravnopravan faktor u međunarodnoj političkoj areni. Ovo je bilo nezamislivo, da se velike sile stave na stranu Srbije i da kažu – morate da omogućite predsedniku Srbije da uradi baš to što je želeo, po planu koji je želeo i to je za nas već velika diplomatska pobeda i jasno je da su se stvari u međunarodnoj zajednici promenile, a nisu se promenile slučajno, već zbog upornog i strpljivog rada Vučića još od 2012. godine“, zaključio je Vulin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana