Vulin obišao radove na vojno-civilnom aerodromu „Morava“ Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 22. 05. 2019. 14:27:28

Vulin je, nakon obilaska, istakao da u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije čini velike napore da vojno civilni aerodrom „Morava“ bude spreman u dogovorenom roku.

vulin0411 tanjug prinrtskrin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majorom Duška Žarkovića i komandanta 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnika Dejana Vasiljevića, obišao je radove koji se izvode u okviru kompleksa aerodroma „Morava“.  Prema njegovim rečima, Vojska Srbije radi svoj posao i na taj način pokazuje koliko je bitno imati i opremljenu vojsku, inžinjeriju i sve te ljude koji sa mnogo entuzijazma rade kako bi taj aerodrom imao i civilnu, ne samo vojnu funkciju, i da na taj način značajno pomogne razvoju Kraljeva i okoline.

Tokom posete, komandant 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnik Dejan Vasiljević, sa saradnicima, informisao je ministra Vulina o stepenu realizacije radova na tom aerodromu, koji se odnose na poletno-sletnu stazu i prateću infrastrukturu.

Kako je ranije najavljeno, do Vidovdana ove godine svi radovi na mešovitom civilno-vojnom aerodromu treba da budu završeni, a obuhvataju produživanje piste, njeno osvetljenje kao i određene radove na opremanju putničkog terminala.

Današnjem obilasku aerodroma „Morava“ prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić, sa saradnicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina

Trenutna temperatura 21°C

Grmljavina

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana