Vulin: Histerija u HR zbog Vučića, znači na dobrom smo putu Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 10. 09. 2018. 19:49:22

„Hrvatska država ne može da sakrije svoje komplekse“, kaže Vulin reagujući na komentare hrvatskih zvaničnika na govor predsednika Vučića u Kosovskoj Mitrovici.

vulin-tanj

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da Hrvatska ne može da razume politiku Aleksandra Vučića koja poziva na mir, jer je to zemlja koja se ponosi proterivanjem 250.000 svojih državljana.

Kako je naveo, na dan Vučićevog govora u Kosovskoj Mitrovici Hrvatska je zvanično u prisustvu Mirka Norca, zločinca osuđenog za ubistvo nenaoružanih srpskih seljaka, slavila godišnjicu Medačkog džepa, kada je ubijeno blizu 100 srpskih civila.

Oni koji ne mogu da se odreknu ustaštva ne bi smeli da govore o evropskim vrednostima, kaže Vulin, te konstatuje da naslednicima ustaša vrednosti antifašizma ne mogu da pripadaju.

„Hrvatska politika kao uvredu prima svakog Srbina koji ima hrabrosti da govori istinu, a kada je taj Srbin Aleksandar Vučić onda ne može da sakrije duboke komplekse. Kada vidimo histeriju sa kojom hrvatsko rukovodstvo napada Vučića znamo da je na dobrom putu“, naveo je u saopštenju za medije Vulin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Promenljivo oblačno

Max: 13°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana