Vujović: Izvesno povećanje plata i penzija Beta

EkonomijaEkonomija Pocetna 05. 09. 2017. 21:54:24

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da je izvesno da će biti povećanje plata i penzija, ali da se još uvek pažljivo računa koliki je prostor za njihovo povećanje.

vujovic-dusan-tanj

„Posle osam meseci imamo suficit u budžetu skoro svih meseci. To su neverovatno dobri rezultati, oni smanjuju potrebu za zaduživanjem. Treba da budemo pažljivi kako trošimo“, kazao je Vujović za Radio-televiziju Srbije.

Govoreći o priznanju časopisa Global market koji ga je izabrao za ministra finansija godine za centralnu i istočnu Evropu, Vujović je rekao da je ta nagrada rezultat timskog rada.

„Da nije bilo mandata koji su birači dali Vladi koja je izabrana marta 2014. godine da u celini na čelu sa (tadašnjim premijerom Aleksandrom) Vučićem nije prihvatila i stvorila politički prostor da se taj problem definiše i sprovede, ne bi ni bilo šanse da ga sprovedemo… Žrtve koje su podnete u tom periodu dale su rezultat“, kazao je Vujović.

Nagrada će Vujoviću biti uručena na ceremoniji u okviru jesenjeg zasedanja godišnje skupštine MMF i Svetske banke koje se održava od 12. do 15. oktobra 2017. u Vašingtonu.

One Response to “Vujović: Izvesno povećanje plata i penzija”

  1. Dejan kaže:

    Zašto
    ova država dozvoljava da se za zaposlene ne uplaćuje radni staž. Čak i kada se podnese prijava finansijskoj policiji, pio fondu i policiji radni staž se ne uplaćuje a preduzeća uspešno rade nekažnjena a proces kontrole toliko traje da se zaboravi i zašto je pokrenut.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana